Microneedling

De structuur van uw huid kan door verschillende omstandigheden aangetast worden. U kunt bijvoorbeeld denken aan acne, zonbeschadiging, pigmentstoornissen of een grove huidstructuur.

Ook het verouderingsproces is één van deze omstandigheden en gaat veelal samen met de verminderde elasticiteit van de huid. Dat komt doordat de huid in de loop der jaren minder collageen en elastine produceert. De huid wordt slapper, toont meer rimpels en verliest volume.

Microneedling is een intensieve huidbehandeling, waarbij er kleine gestructureerde ‘beschadigingen’ in de huid worden gemaakt, met als doel om het collageenproductie te stimuleren.

Microneedling is een huidverbeterende behandeling die voor indicatie kan worden ingezet. Deze intensieve huidbehandeling wordt de huidstructuur sterker, weerbaarder, soepeler en steviger.

Het resultaat van Microneedling uit zich in:

  • Een meer gladde en frisse huid
  • Fijnere poriën
  • Minder rimpels en fijne lijntjes
  • Verbetering huidstructuur
  • Vermindering van pigmentvlekken
  • Opvulling  van (acne)littekens

Hoe werkt een microneedling behandeling:

Het apparaat heeft een opzetstuk met fijne naaldjes. Deze naaldjes vibreren op een hoog tempo in de huid waar zij minuscule gaatjes maken en zorgen voor lichte ‘beschadiging’ in de lederhuid.

Hierdoor wordt de celdeling gestimuleerd en de aanmaak collageen en elastine toeneemt. Dit proces kan wel even duren. De huid wordt sterker, weerbaarder, soepeler, egaler van kleur en zorgt voor een jonge frisse uitstraling. De behandeling is in sommige gevallen goed te combineren met een peeling.